Ophoven – Beekdal – Craaveld – Tuin van Gulik

IMG_2273 (2)

Elke vijf jaar wordt in de Broekstraat het alom bekende Häöfkestreffen gehouden.

De poorten van alle Haöfkes en historische panden gaan dan voor een dag open en vinden door de hele straat diverse activiteiten plaats op het gebeid van dans, toneel, muziek, kunst, eten, drinken, enz.

In 2017 vindt het häöfkestreffen weer plaats op zondag 10 september.

 

Het idee dat de historische en monumentale Broekstraat zich ook zou lenen voor een kerstmarkt is door enkele bewoners opgepakt en verder uitgewerkt.

 

In samenwerking met scouting St. Jozef, fanfare St. Jan en de Vief Heringe is buurtvereniging de Brouksjtraot dit jaar voor de eerste keer erin geslaagd een sfeervolle avond kerstmarkt en wandeling te organiseren.

 

Deze markt en wandeling wordt gehouden op vrijdagavond 16 december van 18 tot 22 uur.

 

De 15 häöfkes van de historische en monumentale boerderijen of woningen zullen hun poorten openen en feeëriek  aangekleed en verlicht worden. In en rond de häöfkes vinden diverse evenementen plaats zoals muziek, toneel, exposities, kindertheater Kootje Spek, enz.

 

In de Broekstraat wordt een sfeervolle kerstmarkt opgebouwd met vele kramen met bijv. kerstaccessoires, sieraden, tekstborden, fashion, woonaccessoires uit steigerhout en speelgoed.

Verder nemen deel restaurant Meds en de winnaar uit de AD koffietest Coffee Mundo uit Sittard. Zij zullen vanuit hun foodtruck/caravan hun hemels perfecte producten aanbieden.

 

Bij de bekende kerststal die jaarlijks wordt opgebouwd zullen optredens verzorgd worden door het kerstensemble van de fanfare St. Jan uit Leyenbroek en heeft de organisatie het Closeharmony Koor Fusion weten te contracteren voor deze avond. Dit topkoor werd onlangs nog tweede op het Nederlands korenfestival in Utrecht en eerder winnaars van het Limburgs Koren Festival en het BALK festival in Rotterdam. Ook zullen diverse lokale artiesten voor de muzikale omlijsting zorgen.

 

In en rond de Broekstraat wordt ook een route uitgezet die aangegeven zal worden door vele lichtjes en vuurkorven langs verschillende bijzondere plekken in Leyenbroek en het park met uiteraard de laatste aanwinst in de buurt: de Vief Heringe.

In en rond het scoutinggebouw zullen diverse kinderactiviteiten plaatsvinden en zal spijs en drank zeker niet vergeten worden.

 

Voor meer informatie kunt ons evenement liken op Facebook: www.facebook.com/kerstwandelingsittard

of een mail sturen naar: kerstwandelingleyenbroek@gmail.com

Via dit adres kunt u ook informatie krijgen over het huren van een kraam met zeil.

Agenda
Info uit de wijk

Buurtpreventie:
bpt-ophoven@hotmail.com

Buurtwhatsapp Ophoven
buurtwhatsappophoven@gmail.com

Buurtwhatsapp Haagstraat, Kloostertuin en Kromstraat:
buurtwhatsapp.haagstraat@gmail.com

Burgerhart:
Website gemeente Sittard-Geleen

Belangrijke Nummers:

Servicelijn Wijk:
046 - 4777777

Nieuw telefoonnummer Gemeente Sittard:
14 046

Politie bij enige spoed:
0900 - 8844

Wanneer elke seconde telt:
112

Wijkagent:
0900 - 8844
(vragen naar wijkagent)

Meldpunt agressief rijgedrag:
0900 - 8844

Contact Wijkplatform;

Voor zaken omtrent de website of de wijkkrant:
redactie@wijkplatformophoven.nl

Voor alle andere onderwerpen voor het platform:
info@wijkplatformophoven.nl